3 saker att tänka på vid badrumsrenovering

Att genomföra badrumsrenoveringar är något som stigit i popularitet under de senaste åren, inte minst i storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Anledningen till detta är troligtvis att det ökar livskvalitén, men även värdet på bostaden. Eftersom det är så pass populärt tänkte vi dela med oss av 3 saker att tänka på vid badrumsrenovering.

Bra planering

Som de flesta hantverken så kräver en badrumsrenovering bra planering för att nå ett lyckat resultat. Detta är steg som många upplever som väldigt tråkigt, varpå det inte ges nog med uppmärksamhet. Det första tipset är därför att lägga lite extra kärlek på planeringsstadiet, även fast det inte är det roligaste att göra. Bra saker att inkludera i renoveringen är bland annat:

  • Budget
  • Planlösning
  • Badrumsinredning

Gör det ordentligt

Som de flesta renoveringarna så vill man alltid att det ska vara så billigt som möjligt, vilket gör att många helst vill göra arbetet själv för att slippa arbetskostnader. När det kommer till en så pass känslig plats som badrummet med mycket vatten och fukt, rekommenderar vi dock att man tar hjälp av en hantverkare.

Välj rätt hantverkare 

När vi säger att man ska ta hjälp av en hantverkare så menar vi självklart att man ska ta hjälp av rätt hantverkare. Det vill säga en firma med lång erfarenhet och helst ska dem även vara lokala. Om du exempelvis bor i Stockholm bör du leta efter någon som genomfört många badrumsrenoveringar i Stockholm. Detsamma gäller oavsett vilken stad du bor i.

Ett bra tips för att verkligen hitta en bra hantverkare är att kolla upp referenser och vad man genomfört för jobb tidigare. Om det är möjligt så är det alltid positivt att kunna få ett kort telefonsamtal med referenserna. Kontrollera även olika recensions- och jämförelsesajter för att se hur folk upplevt företaget.

Hoppas att du känner dig inspirerad och tänker på dessa tre saker när du ska renovera ditt badrum. Vad vill du läsa mer om framöver hos oss på Hantverksmagasinet? Lämna en kommentar nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 8 =