Framtidsutsikterna för solenergi

Allt eftersom städerna växer och befolkningen ökar så blir också våra klimatpåverkningar allt större. Som svar på detta är en populär trend som sveper över världen just nu användandet av solceller. En trend som inte verkar stanna inom den närmsta framtiden. Snarare tvärtom.

Klimatpåverkningar är som sagt ett stort hot som bör tas på allvar, vilket de flesta också gör. Något som har gjort att vi sett en stor ökning bland användandet av solceller.

Solceller – en hållbar & effektiv affär

En stor anledning till att både företag och privatpersoner börjat att få upp ögonen för solceller är att det är både en hållbar och effektiv affär. Inte nog med att dagens solpaneler fortsätter att sjunka i pris, så blir de också allt mer effektiva

Gemensamt för de tidigare modellerna av solpaneler var att de ofta var både dyra och relativt ineffektiva. Något som gjorde att många tog avstånd från dem, även om de kanske egentligen skulle velat skaffa sig dessa.

Som tur är har utvecklingen av dessa anläggningar gått snabbt framåt, vilket har resulterat i att dagens solpaneler blivit billiga. Dessutom kan du i Sverige få ett investeringsstöd vid köp av solcellsanläggningar, vilket täcker en del av dina kostnader. Som företag har du möjlighet att få 30% av kostnaderna täckta och som privatperson 20%. Bra va?

Tro det eller ej idag är det billigare att köpa solceller och producera egen solenergi i jämförelse med att köpa el från nätet.

Som vi nämnde tidigare så har denna typ av anläggningar också blivit allt mer effektiva, även i det svenska klimatet. En stor fördel är också att du kan sälja ditt energiöverskott till elnätet.

Framtidsutsikterna för solenergi

De allra flesta solpaneler som säljs idag har vanligtvis en effektgaranti på minst 25 år, men tros kunna hålla i 50 till 70 år utan problem. Inte nog med att de håller länge så tar det också bara kring 8 till 15 år innan man har sparat in den initiala investeringen, vilket betyder att du producerar energi gratis under väldigt många år.

Framtidsutsikterna för solenergi ser väldigt ljus ut och jag tror med stor sannolikhet att vi bara har sett början av denna utveckling. Vad tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 11 =