Nyhetssvep – avtalsrörelse och livsfarlig arbetsplats

Elektrikernas avtalsrörelse 2017 har dragit igång och i samband med den kräver Elektrikerförbundet att minimilönen höjs, större möjlighet för medlemmarna att kontrollera sin egen arbetstid och bättre pension.

Eftersom marknaden för elektriker fortsätter att se bra ut är det inte mer än rätt att elektrikerna också får skörda frukterna av det gynnsamma läget.

Ytterligare en förhoppning är att kunna minska klyftorna mellan lågavlönade och högavlönade, kvinnor och män, liksom klyfrotna mellan olika branscher.

Inför förhandlingarna känner sig Elektrikerförbundet sig optimistiska om att deras krav ska kunna gå igenom och det hoppas vi på hantverksmagasinet också.

Livsfarlig arbetsplats

Samtidigt kommer oroande uppgifter från Uddevalla där en anställd vid Skandinaviska Tågverkstäder har larmat om en fullkomligt livsfarlig arbetsplats. Det har till och med gått så långt att Arbetsmiljöverket har gått in och förbjudit vissa arbetsuppgifter. Företaget ska bland annat ha haft bristande rutiner kring sina elarbeten. Bland annat ska en elkabel med 1000 volt ha hängt löst och rätt ut. Enligt uppgifter ska en person varit nära att gå in i den. Efter det har personen sjukskrivit sig, rädd för att gå till jobbet.

Förhoppningen är att Skandinaviska Tågverkstäder nu kommer att förbättra arbetssituationen för sina anställda. Särskilt efter Arbetsmiljöverkets reaktion och förbud.

Nytt jobb

En säker arbetsplats, nytt jobb med schyssta arbetsvilkor och en bra och rättvis lön, är det för mycket begärt?

Marknaden fortsätter att skrika efter duktiga och kompetenta elektriker. Så sist i det här inlägget tänkte vi puscha lite extra för elektrikerna i Sundbyberg som söker en kollega. Företaget har mycket att göra och arbetar i Storstockholm, de är ett trevligt gäng och arbetsuppgifterna är varierade – allt från stort till smått. Deras kunder består av allt från privatpersoner och företag till bostadsrättsföreningar. Skicka gärna in ett CV och ett personligt brev till office@wimcon.se.

Med det sagt önskar vi alla lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 11 =