Persienner för ett behagligt inomhusklimat

Att välja rätt persienner är något som många gånger blir förbisett i bostaden, samtidigt som denna typ av hantverkare inte får den uppskattningen dem förtjänar. Men vilka är egentligen fördelarna med att välja rätt persienner?

Till att börja med så gäller det att fundera på vad man behöver. Är man i behov av att stänga ute värmen? Eller kanske vill man kunna mörklägga och göra det kolsvart inomhus? Självklart gäller det även att själva byggnaden i åtanke, vilka typer av persienner kan vi?

Ifall ni äger en kontorsbyggnad och önskar ett behagligt inomhusklimat, kan ni med fördel installera fasadpersienner som ger ett effektivt skydd mot solintrång. Idag finns det nämligen väldigt effektiva persienner som absorberar upp till 92% av solvärmen och stänger den ute.

Om du däremot bor i en bostadsrätt och önskar samma effekt, kan det istället vara en bra idé att satsa på fönstermarkiser istället. Vill du däremot endast stänga ute solljuset och inte värmen, passar det dock bra att satsa på klassiska men högkvalitativa aluminiumpersienner. Om du däremot är på jakt efter något som ger dig total mörkläggning, kan du istället satsa på ett par rullgardiner med mörkläggande egenskaper.

Oavsett vilken typ persienner, gardiner eller markiser som du är i behov av så har de alla en sak gemensamt – de skapar ett behagligare inomhusklimat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − ett =