Tre saker att tänka på innan du gör om golvet

trätrappa
Det är mycket att tänka på, inte bara under själva renoveringen. Ett bra förarbete underlättar arbetet senare i processen.

Husdjursklor, drick- och vattenspill, vintergrus och möbler som har skjutits fram och tillbaka, det är sånt som sliter på ett trägolv. Förr eller senare måste man göra om det, slipa och lacka, så att det blir som nytt igen. Om du befinner dig där så är det här inlägget riktat direkt till dig – tre viktiga saker att tänka på innan du sätter igång.

  1. Behöver ditt jobb lite underhållsarbete eller en totalrenovering? Om det är så att ditt golv bara har några skråmor och en fläck, då kanske det räcker med punktmarkering. Slippa ner det värsta området och sedan lacka över. Är skadorna större är en totalrenovering av golvet att föredra – golvslipning och nylackering.
  2. Ett annat sätt att komma förbi en totalrenovering skulle kunna vara att begrunda färger. Trä blir mörkare med tiden och en nyslipning innebär alltid att träet kommer att bli ljusare. Om du har fläckar påverkar det givetvis slutresultatet. Ett alternativ är då att välja en annan färg än den du har. Den senaste tiden har vitt, grått och chokladbrunt blivit populära till exempel.
  3. Ska du anställa ett proffs eller göra det själv? Det är klart att du kan slipa golvet själv, frågan är om du vill? Det här vet du bäst själv. Om det är så att du inte vill göra det själv och vill ha tag på en professionell golvslipare föreslår vi att du först hör med alla dina vänner ifall de har någon att rekommendera.

Att slipa golv är inte så svårt och ju mer arbete man spenderar på förarbetet desto mindre jobb och färre negativa överraskningar blir det sedan. Det gäller även andra saker.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 10 =