Våra bästa målartips

Här kommer några av fåra bästa tips för att måla både effektivt och snyggt.

1. Undvik ojämna lager. Ibland uppstår fula ränder när man målar. Det gör det för att färgen redan hunnit börja torka när du drar på nästa lager. Då smetas det andra lagret ut och en ful rand uppstår. För att undvika det gäller det att färgen inte har hunnit börja torka. Låt inte rollern bli torr utan fyll på den ofta och måla klart hela lagret innan du tar en paus.

2. Ta antingen bort maskeringstejpen när färgen torkat eller efter en halvtimme. På det sättet drar du inte loss färgen också. Det svåraste är att dra loss den när den är halvtorkad. Om du väntar tills färgen helt har torkat så använd en kniv när du drar loss tejpen.

3. Om du ska måla lister och väggar så börja med listerna. På det sättet behöver du inte vara lika noga när du målar dem och de är ofta pilligare. Den färg som går utanför kanterna kan du lätt måla över när du målar väggen.

4. Se till att väggen är ren innan du börjar måla. Om väggen inte är ren kommer färgen att fästa olika. Färgen kan också se fläckvis olika ut och i värsta fall kan den till och med börja lossna.

5. Sandpappra listerna mellan lagren. För att få en jämn och snygg yta på listerna är det viktigt att sandpappra dem mellan färglagren. Efter du har sandpapprat dem är det också viktigt att dammsuga och torka av dem så att det inte finns något damm. Dam lämnar bara ojämna ytor. Det är lite bökigt men det blir mycket snyggare i slutänden.

Det var några av våra bästa tips men vi kommer att återkomma med flera framöver. Lycka till med målningen och ha en trevlig dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =