Vikten av bra färg

Här på Hantverksmagasinet har vi tidigare delat med oss av våra bästa målartips. Idag tänkte vi däremot prata mer om vikten av bra målarfärg. Häng på!

En vanlig fälla när det är dags att måla om i hemmet är att man vill få tag i den allra billigaste färgen. Missförstå mig inte, det är inget fel med att man vill få tag på en billig färg, men det gäller dock att kontrollera så att färgen verkligen är bra. Ifall färgen inte är bra och du blir tvungen att måla om titt som tätt kan det istället kosta dig mer än om du skulle satsat på bra färg från början.

Vad är en bra färg?

Visst, vi pratar mycket om bra målarfärg, men vad kännetecknar egentligen en bra målarfärg?

Enligt vårt tycke så bör man kontrollera hur pass bra täckningsförmåga en målarfärg har. Det vill säga hur många strykningar du behöver göra för att det ska se bra ut. Med en bra färg så kan det räcka med 1-2 lager, medan du med en dålig färg istället kan behöva måla 3-4 lager.

Något som du också bör kontrollera är hur pass bra färgen står sig. Ifall du har barn hemma så kanske du också vill kontrollera hur pass enkel färgen är att rengöra och hur pass bra den står emot fläckar och annat slitage.

Hur hittar man bra färg?

Hur går man egentligen till för att hitta en bra och billig färg? Ifall du har någon eller några färgbutiker i närheten av dig så kan du självklart åka iväg och kolla vilken typ av färg dessa erbjuder. Annars skulle vi varmt rekommendera dig att handla färg online, vilket oftast är mycket billigare samtidigt som du har större chans att hitta en färg som passar just dig och dina behov. De flesta onlinebutiker har nämligen ett större utbud än många fysiska butiker.

Vi hoppas att du har funnit denna artikel hjälpsam. Tipsa oss gärna om vad du vill läsa mer om framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 7 =